Vara calda a dat un impuls economiei britanice

0
1666

Economia britanica a crescut cu 0,7% in lunile de vara ce tocmai s-au incheiat, a afirmat Oificul pentru Statistica Nationala. ONS sustine insa ca in luna August cresterea PIB-ului a scazut. Economistii au prevazut o crestere de 0,1%.

Cu toate acestea, aceasta crestere a ultimelor luni de vara a fost realizata in cel mai rapid ritm din februarie 2017 pana in prezent, sustin specialistii. Acestia mai sunt de parere ca vanzarile, productia de alimente si bautura si constructia de case au avut perfomante destul de bune in lunile calde de vara, si asta nu numai in Marea Britanie.

Cu toate acestea, cresterea pe termen lung continua sa ramana in urma tendintei sale istorice.

ONS a introdus masuratori lunare a PIB-ului si ofera cifre de crestere pe trei luni, in loc de cifrele trimestriale pe care le-a publicat in trecut. Andrew Wishart, economist britanic la Capital Economists, a declarat ca cifra de 0,7% de trei luni a fost mai mare decat cea la care se asteptau specialistii, de 0,6%, asteptata din cauza revizuirilor datelor anterioare.

Datele de luna trecuta au aratat ca economia a crescut cu aproximativ 0,3% in luna Iulie. Cele mai recente cifre au revizuit aceasta situatie pana la 0,4% , iar cifra pentru luna Iunie a fost e asemenea revizuita.

Ritmul de crestere pe trei luni in sectoarele serviciilor si constructiilor a scazut in comparative cu luna Iulie, dar acest lucru a fost compensat de recuperarea productiei industriale,