Vizitele pe Titanic pentru turiști vor începe din luna mai

0
936
Vizitele pe Titanic pentru turiști vor începe din luna mai

36 de persoane au fost de acord să plătească 125.000 USD pentru vizualizarea subacvatica a celebrei nave

Câteva zeci de turiști bogați și aventuroși vor fi printre primii din ultimii 15 ani care vor privi cel mai faimos naufragiu din lume. Expedițiile OceanGate vor transporta anual turiștii la epava Titanicului, între mai și septembrie, începând cu anul viitor contra cost.

Pentru 125.000 de dolari, oaspeții vor coborî 2,4 mile până la epavă într-un submarin cu fereastră circulară de 21 inci pentru o experiență de vizionare de șase până la opt ore, relatează Telegraph. Dar vor fi, de asemenea, experți care intenționează să catalogheze artefacte și creaturi marine și să creeze un model 3D al site-ului, pe care doar câteva sute de oameni l-au vizitat de când s-a scufundat nava în 1912, conform Gizmodo. Nouă turiști vor naviga la un moment dat la 370 de mile sud-est de Newfoundland către o navă de sprijin unde se vor alătura celor 60 de cercetători pentru o excursie de opt zile.

Un pilot, un om de știință și trei turiști sau „specialiști în misiune” vor coborî odată în sub-proprietatea președintelui OceanGate Expeditions Stockton Rush. El speră să obțină un profit în timp ce face pași de cercetare, ceea ce înseamnă să taxeze fiecare participant cu cel puțin 100.000 de dolari, spune el pentru Bloomberg. El notează cele 36 de persoane care s-au înscris pentru primele șase expediții în 2021, jumătate fiind rezervate și pentru zboruri spațiale de 250.000 de dolari cu Virgin Galactic. Alte părți interesate vor trebui să completeze o cerere detaliată, care ar putea fi urmată de un interviu video. Dar dacă misiunile vor continua așa cum este planificat depinde de numeroși factori. Expediția a fost anulată din cauza unor probleme cu sub-ul în 2018 și probleme cu un furnizor în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here