Volkswagen ajunge la o înțelegere de peste 900 de milioane de dolari cu consumatorii în urma scandalului diesel

0
1185
Volkswagen ajunge la o înțelegere de peste 900 de milioane de dolari cu consumatorii în urma scandalului diesel

Volkswagen (VOWG_p.DE) și un important grup de consumatori german au declarat, vineri, că au ajuns la un acord de 830 de milioane de euro (902,04 milioane dolari) într-un proces de acțiune de clasă în ceea ce privește echipamentul producătorului de autovehicule pentru testarea emisiilor de motorină.

Acordul marchează un pas suplimentar în eforturile producătorului auto german de a face modificări după ce a admis în 2015 că a folosit software ilegal pentru a înșela testele cu motor diesel din SUA.

Efortul a costat-o pe Volkswagen peste 30 de miliarde de dolari în rambursări și amenzi pentru vehicule.

În acordul anunțat vineri, cei 830 de milioane de euro vor fi împărțiți la aproximativ 260.000 de membri ai acțiunii clasei. Suma exactă depinde de vârsta și modelul mașinii proprietarului.

Aproape toți proprietarii americani de mașini afectate au convenit să ia parte la o decontare de 25 de miliarde de dolari în 2016 în Statele Unite, dar VW a spus că nu există nicio bază legală pentru consumatorii din Germania să solicite despăgubiri din cauza diferențelor de drept.

În această lună, o încercare inițială de a ajunge la 830 de milioane de euro cu VZBV a eșuat, pentru care VW a învinuit să ceară taxe de 50 de milioane de euro din partea avocaților care reprezintă grupurile de consumatori.