Zuckerberg: Nu mă aflu în alianță cu președintele

0
953
Zuckerberg: Nu mă aflu în alianță cu președintele

„Destul de ridicol”, CEO-ul Facebook îi spune lui Axios cu privire la bârfele despre unui acord secret

În iunie, New York Times a început să speculeze asupra „alianței neliniștite” a lui Mark Zuckerberg cu administrația Trump, întrebând: „Care este relația Facebook cu Donald Trump?” Cu toate acestea, într-un interviu acordat lui Mike Allen, de la Axios, CEO-ul Facebook se dă înapoi de la aceste bârfe, insistând că nu a existat un parteneriat în culise. „Permiteți-mi să fiu clar: nu există niciun parteneriat”, spune el, adăugând că astfel de speculații sunt „destul de ridicole”.
Zuckerberg a fost acuzat că l-a servit pe Trump, că i-a lăsat pe președinte și pe alții să pună anunțuri incendiare, înșelătoare sau false în mod voit, toate în mod evident în numele discursului liber, potrivit unui articol din luna trecută în Washington Post. Nemulțumirea cu poziția rețelei sociale a dus la un boicot masiv al agenților de publicitate.

Zuckerberg insistă pentru Allen că nu este de acord cu Trump pe mai multe subiecte, inclusiv imigrația, schimbările climatice și „retorica divizivă și inflamatorie” a lui Trump, dar că „cred profund în a le oferi oamenilor o voce, chiar și atunci când nu sunt de acord cu ei”.
Într-un interviu pe Facebook săptămâna trecută cu dr. Anthony Fauci, Zuckerberg a hulit răspunsul lui Trump la pandemie. „Guvernul nostru și această administrație au fost considerabil mai puțin eficiente în gestionarea acestui lucru” decât alte țări, a spus Zuckerberg, potrivit CBS News.
În ceea ce privește o cină privată din octombrie pe care a avut-o cu Trump, Zuckerberg îi spune lui Allen: „Am acceptat invitația la cină pentru că eram în oraș și el este președintele Statelor Unite”. El adaugă că a avut mese similare și întâlniri cu fostul președinte Obama.
Un oficial al Casei Albe îi spune lui Allen că președintele „a respectat întotdeauna poziția puternică a prim-amendamentului lui Zuckerberg”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here