10 sfaturi financiare pentru succesul afacerilor mici

0
2536
succesul afacerilor mici

1. Păstrați înregistrări ale tuturor lucrurilor

Contabilitatea slabă este motivul pentru care întreprinderile de orice dimensiune nu reușesc. Este absolut vital să țineți evidența tuturor tranzacțiilor financiare, a inventarului, a salariilor, a conturilor plătibile / de încasat etc. Acesta nu este doar un sfat financiar pentru întreprinderile mici – este necesar pentru supraviețuirea fiecărei persoane și a unei organizații.

2. Afacerea separată de viața personală

Majoritatea întreprinderilor mici (75%, pentru a fi exacte) sunt auto-finanțate, iar 30,07% din proprietarii de afaceri mici nu iau un salariu. Atunci când atât tu cât și afacerea ta te lupți financiar, poate fi tentant să amesteci bani între cele două. Rezistați acelei ispite, deoarece poate foarte rapid să scufunde o afacere. Orice bani cheltuiți pe obiecte personale și experiențe ar trebui să iasă din salariul dvs., nu din fondul de afaceri.

3. Menținerea unui buget

Fără un buget adecvat, este imposibil să planificați cheltuieli viitoare. Un buget dă controlul asupra afacerii și vă oferă o șansă de a evalua modul în care se desfășoară activitatea în comparație cu perioadele anterioare. Există o mulțime de programe gratuite de bugetare pentru afaceri, deci nu există scuze pentru a nu păstra un buget exact pentru afacerea dvs.

4. Rămâneți în firmă ori de câte ori este posibil

Multe roluri pot fi externalizate agențiilor și persoanelor independente, dar pot obține costuri prohibitive. Menținerea muncii în interior nu economisește întotdeauna aceste costuri, dar este mai ușor să urmăriți productivitatea angajaților și calitatea muncii, împreună cu menținerea secretelor comerciale.

5. Atenție la bugetul de marketing

Forrester Research estimează că peste 100 miliarde de dolari sunt cheltuiți în fiecare an în marketing în S.U.A. Întreprinderile mici cheltuiesc aproximativ 4% din venitul lor în marketing. Acești bani nu ar trebui cheltuiți fără scop, deci este important să măsurați și să dovediți cu exactitate ROI-ul pentru fiecare leu alocat pentru marketing.  În caz contrar, arunci bani în vânt.

6. Investiți în exces de lichiditate

Când afacerea dvs. este profitabilă, este important să investiți aceste profituri. Evident, reinvestirea în companie este cea mai bună opțiune, ceea ce înseamnă investiții în cercetare și dezvoltare, activele fizice, IT, beneficiile angajaților și PR. A avea bani în numerar în bancă poate fi util pentru a rămâne în continuare, dar unii dintre acești bani pot fi chiar investiți în alte acțiuni de afaceri, obligațiuni și alte vehicule.

7. Obțineți un credit atunci când aveți bani

Băncile aprobă doar aproximativ 24,1% din împrumuturile pentru întreprinderi mici. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea întreprinderilor mici așteaptă până când au probleme înaintea aplicării. Sună contraintuitiv, dar cel mai bun moment pentru a aplica pentru un împrumut de afaceri este de fapt atunci când afacerea dvs. se descurcă bine.

8. Monitorizați cheltuielile operaționale

Bugetarea nu este o afacere unică. Cheltuielile de funcționare trebuie monitorizate în mod constant, astfel încât să puteți descoperi modalități de a economisi bani. Dacă un furnizor sau un utilitar își ridică prețurile, începeți să faceți cumpărături pentru oferte mai bune.

9. Angajează un profesionist

Este normal ca un antreprenor să vrea să facă totul, dar acest nivel de multitasking duce la probleme. Studiile arată că multitaskingul cauzează efecte dăunătoare asupra sănătății, cum ar fi stresul, distracția, depresia și pierderea memoriei. De asemenea, te face mai puțin eficient și ar putea duce la greșeli la locul de muncă.

10. Folosiți software-ul liber

Software-ul este costisitor, mai ales atunci când vă implicați în costurile de implementare, instruire, întreținere și suport. Din fericire, există o mulțime de opțiuni gratuite disponibile pentru totul, de la foi de calcul și procesare de text la comunicare, marketing, urmărirea timpului angajaților și multe altele.

Urmând aceste sfaturi de finanțare pentru întreprinderile mici, veți fi mai aproape de a construi o fundație solidă care vă va ține ușile deschise pentru anii următori. Dacă aveți sfaturi pe care ni le-am pierdut, vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos.