3 giganți tech raportează profituri combinate de peste 50 miliarde USD

0
630
3 giganți tech raportează profituri combinate de peste 50 miliarde USD

Trei companii de tehnologie – Apple, Microsoft și Alphabet – au raportat profituri combinate de peste 50 miliarde de dolari în trimestrul aprilie-iunie, subliniind influența și succesul lor de neegalat în remodelarea modului nostru de viață. Rezultatele au servit ca un alt memento al influenței pe care le exercită și de ce regulatorii guvernamentali sunt din ce în ce mai preocupați de faptul dacă au devenit prea puternici, relatează AP. Profiturile masive revărsate în fiecare companie au ilustrat, de asemenea, de ce au o valoare de piață combinată de 6,4 trilioane de dolari – mai mult decât dublul valorii lor colective atunci când pandemia a început acum 16 luni.

Apple. Având în vedere că vânzările iPhone au înregistrat o creștere de două cifre față de anul precedent pentru al treilea trimestru consecutiv, profitul și veniturile Apple pentru perioada aprilie-iunie au depășit cu ușurință estimările analiștilor. Compania a câștigat 21,7 miliarde de dolari, sau 1,30 dolari pe acțiune, aproape dublând profiturile obținute în aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile au crescut cu 36%, până la 81,4 miliarde de dolari. IPhone 12, lansat în toamna anului trecut, se transformă în cel mai popular model Apple de câțiva ani, în mare parte pentru că este primul care lucrează pe rețelele 5G care sunt încă construite în întreaga lume.

Alfabet. Câștigurile Google s-au îmbunătățit semnificativ în perioada de acum un an, când pandemia începea să muște cheltuielile consumatorilor și partenerul său, publicitatea. Dezvoltat de Google, Alphabet a câștigat 18,53 miliarde dolari, sau 27,26 dolari pe acțiune, în trimestrul respectiv, o creștere de aproape trei ori față de câștigurile de anul trecut de 6,96 miliarde dolari, sau 10,13 dolari pe acțiune. Veniturile din publicitate ale Google au crescut cu 69%, la 50,44 miliarde de dolari, datorită a ceea ce CEO-ul Sundar Pichai a numit „o creștere” a activității online în rândul consumatorilor și al întreprinderilor.

Microsoft. Microsoft a raportat marți un profit fiscal în al patrulea trimestru de 16,5 miliarde de dolari, în creștere cu 47% față de aceeași perioadă a anului trecut. Venitul net de 2,17 dolari pe acțiune a depășit așteptările Wall Street. De asemenea, producătorul de software a depășit previziunile, înregistrând venituri de 46,2 miliarde de dolari în trimestrul care sa încheiat la 30 iunie, o creștere de 21% față de aceeași perioadă a anului trecut. Profiturile Microsoft au crescut de-a lungul pandemiei datorită cererii continue pentru software-ul și serviciile sale de cloud computing pentru lucru și studiu la distanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here