Abuzul financiar: va aduce un nou cod schimbarea?

0
1937

Femeile care au fugit de un partener abuziv au fost socate sa descopere ca bancile prin anumite programe le reconecteaza involuntar de fostii parteneri cu care nu mai doresc sa pastreze legatura.

Povestiri precum acestea sunt motivul pentru care UK Finance, o asociatie comerciala destul de celebra in Marea Britanie unde s-au inregistrat numeroase astfel de cazuri, a anuntat recent codul sau de conduita impotriva abuzului financiar.

Acesta va fi lansat in urmatoarele 12 luni, iar 11 banci si societati imobiliare s-au inscris, inclusive Barclays, HSBC,  Santander, RBS, Nationwide si Lloyds.

Abuzul financiar se poate manifesta in mai multe moduri, 62% dintre cazuri fiind raportate de femei,potrivit unui studiu comun al Cooperatiei si Refugiului, o organizatie caritabila care sustine supravietuitorii abuzivi.

Chestiunile variaza de la controlul finantelor unui partener actual si al neachitarii unui credit ipotecar pana la punctul de reincadrare, in lichitarea a mii de lire datorii in numele unui fost partener sau in utilizarea datelor financiare pentru a le urmari in afara unei sucursale sau a unui punct de numerar.

Supravietuitorii acestor abuzuri raporteaza bancile cum ca ar solicita ca ambii parteneri sa fie prezenti la inchiderea unui cont bancar, simtind astfel o anumita rusine in sucursale atunci cand trebuie sa isi sustina povestea de multe ori si sa dea raspunderi pentru datorii pe care de fapt nu le-au acumulat ei.