Aceste 3 greseli scad motivarea angajatilor

0
2224
motivarea angajatilor

Incepeti cu un plan bine gandit

Daca liderii afacerilor sunt seriosi in privinta cresterii veniturilor, vor avea nevoie de o abordare bine planificata pentru a creste motivarea angajatilor.

De prea multe ori, atunci cand intreprinderile isi dau seama ca angajamentul angajatilor este scazut, vina este indreptata spre angajatii insisi si nimic nu se face in legatura cu acest lucru. Aceasta este o mare greseala – liderii trebuie sa stie mai bine si sa-si asume mai multa responsabilitate.

Deci, daca motivarea angajatilor este in jos la organizatia dvs., este timpul ca cei de la conducere sa faca putin efort pentru a corecta greselile.

1. Neglijarea unei comunicari adecvate cu angajatii

Potrivit datelor Asociatiei Internationale a Comunicantilor de Afaceri, abilitatile slabe de comunicare dintre manageri reprezinta cea mai mare bariera pentru imbunatatirea fluxului de informatii in cadrul organizatiilor. Daca angajatii dvs. constata ca liderii lor nu recunosc realizarile lor, nu ofera directii clare, nu le pasa de viata lor in afara muncii si nu au nici o idee cum sa ofere critici constructive, atunci motivarea angajatilor va scadea, foarte logic.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa multumiti in mod regulat si sa-i felicitati pe angajati pentru eforturile lor. Asigurati-va ca faceti acest lucru atat pentru angajatii individuali, cat si pentru echipa ca intreg.

De asemenea, petreceti o cantitate suficienta de timp, avand convorbiri reale si semnificative cu angajatii dvs. Asigurati-va ca multe canale suplimentare de comunicare sunt deschise si disponibile. Discutiile fata in fata pot fi cele mai bune, dar poate unii dintre angajatii dvs. prefera sa comunice printr-un canal online.

2. Avand un brand personal inferior

Multi lideri fac greseala de a crede ca singurul lucru care contribuie la o conducere eficienta este activitatea lor la locul de munca. Dar este, de asemenea, foarte important sa realizam ca si activitatea lor online conteaza. Persoana medie petrece 5,9 ore pe zi online. O mare parte din acest timp este cheltuit folosind retele sociale. Fac acest lucru chiar si in timp ce lucreaza.

Este foarte probabil ca angajatii sa va urmareasca si sa va citeasca actualizarile. Acesta este motivul pentru care modul in care va purtati pe internet are o influenta mare asupra cat de mult va respecta angajatii. Daca dezvoltati o marca personala ca lider in industria dvs., angajatii dvs. va vor cauta pe dvs. si pe compania la care contribuiti.

Acordati astfel o atentie deosebita imaginii marcii pe care o proiectati pe canalele media. Si construiti-va prezenta pe retele sociale mai profesioniste, cum ar fi Twitter, Medium, Linkedin si AngelList.

3. Lipsa dezvoltarii active a liderilor

Aproximativ 46% dintre angajati considera ca nu se dezvolta abilitati de conducere printre angajati. Aceasta este o greseala uriasa, deoarece intreprinderile trebuie sa ia masuri pentru a identifica si a dezvolta noi lideri in cadrul companiei. Daca angajatii manifesta un potential de conducere, este de datoria managerilor actuali din cadrul companiei sa-i indrume si sa-i ajute sa-si imbunatateasca abilitatile.

Concluzie

Acestea sunt cele trei greseli comune pe care liderii le fac, lucru ce scade motivarea angajatilor. Insusiti-le si probabil veti observa o crestere a moralei, a colaborarii si chiar a veniturilor.