Ampere anunță cel mai recent cip cu un procesor cu 128 de nuclee

0
957
Ampere a anunțat astăzi următorul cip de pe foaia de parcurs a produsului său, Altra Max, un procesor cu 128 de nuclee, compania spune că este concepută special pentru a gestiona sarcinile de lucru nativ. Mai mult decât atât, compania a conceput cipul, astfel încât să se încadreze în același slot ca și produsul lor principal de 80 anunțat anul trecut (și în producție acum). Asta înseamnă că inginerii pot folosi același slot atunci când proiectează pentru noul cip, ceea ce economisește timpul de inginerie și ușurează producția, spune Jeff Wittich, vp al produselor din companie. Wittich spune că compania sa lucrează astăzi cu producătorii pentru a se asigura că pot construi toate cerințele pentru cipul mai puternic. El spune că volumele de lucru containerizate, codificarea video, bazele de date la scară largă și inferența de învățare automată vor beneficia de aceste nuclee suplimentare. Deși nu ar comenta nici o finanțare suplimentară, compania a strâns 40 de milioane de dolari, potrivit datelor Crunchbase, iar Wittich spune că au suficiente fonduri pentru a putea realiza producții cu volum mare la sfârșitul acestui an pentru produsele lor existente. Ca toată lumea, compania s-a confruntat cu provocări pentru păstrarea unui lanț de aprovizionare consecvent pe toată perioada pandemiei, dar când a început să lovească în Asia la începutul acestui an, compania a pus în mișcare un plan pentru a găsi furnizori de rezervă pentru piesele de care ar avea nevoie. Ei se confruntă cu deficiențe legate de pandemie. El spune că a fost nevoie de multă muncă, planificare și coordonare, dar se simt încrezători în acest moment în a-și putea livra produsele, în ciuda incertitudinii care există. „În ianuarie am trecut deja [lista noastră de furnizori] și am diversificat lanțul nostru de aprovizionare și ne-am asigurat că avem opțiuni pentru tot. Așa că am reușit să ajungem în fața înainte să devină o problemă ”, a spus el. Compania planifică deja pentru lansarea sa din 2022, care este deja în dezvoltare. „Avem un cip de test care trece prin cinci nanometri chiar acum, care are IP-ul cheie și unele dintre caracteristicile cheie ale acelui produs, astfel încât să putem începe să le testăm în siliciu destul de curând”, a spus el. În cele din urmă, compania a anunțat că lucrează cu unii parteneri noi, inclusiv Cloudflare, Packet (care a fost achiziționat de Equinix în ianuarie) Scaleway și Phoenics Electronics, o divizie a Avnet. Aceste parteneriate oferă o altă modalitate pentru Ampere de a-și extinde piața pe măsură ce continuă să se dezvolte. Compania a fost fondată în 2017 de fostul președinte Intel Renee James.

Ampere a anunțat astăzi următorul cip de pe foaia de parcurs a produsului său, Altra Max, un procesor cu 128 de nuclee, compania spune că este concepută special pentru a gestiona sarcinile de lucru nativ.

Mai mult decât atât, compania a conceput cipul, astfel încât să se încadreze în același slot ca și produsul lor principal de 80 anunțat anul trecut (și în producție acum). Asta înseamnă că inginerii pot folosi același slot atunci când proiectează pentru noul cip, ceea ce economisește timpul de inginerie și ușurează producția, spune Jeff Wittich, vp al produselor din companie.

Wittich spune că compania sa lucrează astăzi cu producătorii pentru a se asigura că pot construi toate cerințele pentru cipul mai puternic. El spune că volumele de lucru containerizate, codificarea video, bazele de date la scară largă și inferența de învățare automată vor beneficia de aceste nuclee suplimentare.

Deși nu ar comenta nici o finanțare suplimentară, compania a strâns 40 de milioane de dolari, potrivit datelor Crunchbase, iar Wittich spune că au suficiente fonduri pentru a putea realiza producții cu volum mare la sfârșitul acestui an pentru produsele lor existente.

Ca toată lumea, compania s-a confruntat cu provocări pentru păstrarea unui lanț de aprovizionare consecvent pe toată perioada pandemiei, dar când a început să lovească în Asia la începutul acestui an, compania a pus în mișcare un plan pentru a găsi furnizori de rezervă pentru piesele de care ar avea nevoie. Ei se confruntă cu deficiențe legate de pandemie. El spune că a fost nevoie de multă muncă, planificare și coordonare, dar se simt încrezători în acest moment în a-și putea livra produsele, în ciuda incertitudinii care există.

„În ianuarie am trecut deja [lista noastră de furnizori] și am diversificat lanțul nostru de aprovizionare și ne-am asigurat că avem opțiuni pentru tot. Așa că am reușit să ajungem în fața înainte să devină o problemă ”, a spus el.

Compania planifică deja pentru lansarea sa din 2022, care este deja în dezvoltare.

„Avem un cip de test care trece prin cinci nanometri chiar acum, care are IP-ul cheie și unele dintre caracteristicile cheie ale acelui produs, astfel încât să putem începe să le testăm în siliciu destul de curând”, a spus el.

În cele din urmă, compania a anunțat că lucrează cu unii parteneri noi, inclusiv Cloudflare, Packet (care a fost achiziționat de Equinix în ianuarie) Scaleway și Phoenics Electronics, o divizie a Avnet. Aceste parteneriate oferă o altă modalitate pentru Ampere de a-și extinde piața pe măsură ce continuă să se dezvolte.

Compania a fost fondată în 2017 de fostul președinte Intel Renee James.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here