ANPC sancționează IKEA; Jumbo, FAN Curier, Christian 76 Tour și Evomag pentru practici comerciale înșelătoare

0
1374
ANPC sancționează IKEA; Jumbo, FAN Curier, Christian 76 Tour și Evomag pentru practici comerciale înșelătoare

„Abaterile constatate au vizat printre altele și nerespectarea termenelor privind livrare produselor, a montării aparatelor de aer condiționat, aducerea la conformitate a produselor aflate în perioada de garanție, întârzierea livrării coletelor, refuzul dreptului de denunțare a contractului în 14 zile (conform OUG 34/2014), precum și nerespectarea termenelor de restituire a contravalorii a pachetelor de servicii turistice asumate prin contract”, anunță ANPC.

„Ca urmare a numărului mare de reclamații înregistrate la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a sancționat contravențional cu avertisment operatorii economici Evolution Prest Systems SRL (Evomag), Studio Moderna SA, Jumbo E.C.R. SRL, Ikea România SA., Cristian 76 Tour SRL şi Fan Curier Express SRL”, se arată într-un comunicat de presă de luni al ANPC.

ANPC a dorit să soluționeze sesizările făcute de consumatori, stabilind astfel următoarele termene:

– termenul de răspuns în privința sesizărilor va fi de maximum 48 ore;

– termenul de livrare al produselor va fi de maximum 15 zile de la data achiziționării produsului, iar termenul de montaj al aparatelor de aer condiționat va fi de maxim 7 zile de la data achitării prețului pe serviciului;

– toate termenele asumate de către operatorul economic pe site cât și spațiul de vânzare al punctelor de lucru vor fi respectate. Operatorul economic va întreprinde toate demersurile pentru aducerea la îndeplinire a celor menționate anterior;

– respectarea termenelor de restituire a contravalorii pachetelor de servicii turistice asumate prin contract;

– respectarea condițiilor generale privind furnizarea serviciilor postale, respectiv respectarea timpilor de livrare pentru toate tipurile de servicii poștale interne și internaționale, inclusiv termenele de returnare a contravalorii trimiterilor poștale către expeditor (sumele colectate de la destinatar).

„Acțiunea va continua până când toți operatorii economici vor înțelege să depună diligentele necesare pentru a veni în întâmpinarea necesităților consumatorilor”, a declarat Horia-Miron Constantinescu, președinte ANPC.