AstraZeneca își apără vaccinul

0
617

AstraZeneca își apără vaccinul anti COVID – 19 după ce mai multe țări au suspendat utilizarea acestuia din cauza problemelor de sănătate. Compania a declarat duminică seara că propria sa analiză a peste 17 milioane de vaccinări nu a găsit un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge, relatează Reuters. Agențiile majore de sănătate, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Europeană pentru Medicamente sunt de acord că vaccinurile AstraZeneca sunt sigure și îndeamnă țările să le administreze în continuare, notează CNBC.
Vaccinul nu este încă aprobat pentru utilizare în SUA, deși este utilizat în toată Europa, Canada, Australia și în alte părți.
În weekend, Olanda și Irlanda s-au alăturat listei națiunilor care au suspendat cel puțin parțial utilizarea acestuia. Alte țări sunt Italia, Austria, Norvegia, Danemarca, Islanda și Letonia, conform datelor NPR. Pe de altă parte, Thailanda a făcut pauze, dar intenționează să le reia săptămâna aceasta.

„O analiză atentă a tuturor datelor disponibile privind siguranța a peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană și în Marea Britanie cu vaccinul COVID-19 AstraZeneca nu a evidențiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă sau trombocitopenie, în orice vârstă definită grup, sex, lot sau într-o anumită țară „, a declarat compania într-un comunicat. Compania a descoperit 15 evenimente de tromboză venoasă profundă și 22 de evenimente de embolie pulmonară, cifre pe care le spune că nu sunt în afara liniei pentru un eșantion de 17 milioane. Oficialii olandezi și irlandezi au întrerupt vaccinurile ca măsură de precauție după ce Agenția Norvegiană pentru Medicamente a raportat că trei lucrători din domeniul sănătății au fost tratați pentru probleme de coagulare după administrarea vaccinului, conform CNBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here