BioNTech are un al doilea vaccin creat împotriva sclerozei multiple

0
918

BioNTech are un al doilea vaccin, dar acesta nu are nicio legătură cu COVID. În schimb, arată promisiune împotriva sclerozei multiple. Într-un studiu realizat la Science , cercetătorii spun că vaccinul a redus severitatea simptomelor la șoarecii de laborator, a întârziat progresia bolii la șoareci cu semne precoce ale bolii și chiar a restabilit funcțiile motorii, relatează MultipleSclerosisToday și FierceBiotech.

SM apare atunci când sistemul imunitar al unei persoane dă greș și dăunează celulelor nervoase din măduva spinării și creier. Acest lucru duce la probleme neurologice și motorii debilitante. „Tratamentele existente funcționează prin suprimarea sistemică a sistemului imunitar”, spune Liu. Acest lucru poate controla SM, dar lasă și pacienții vulnerabili la infecții.

Cu toate acestea, acest nou vaccin nu suprima sistemul imunitar și evită astfel acele efecte secundare potențiale grave. Vaccinul folosește aceeași tehnică de ARN messenger (ARNm) folosită pe vaccinul de succes al companiei germane cu coronavirus Pfizer. Cercetătorii înșiși par optimisti, menționând în studiu că „producția de medicamente ARNm este rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor” și adăugând că „se poate concepe adaptarea tratamentului pentru antigenii care cauzează boli la pacienții individuali”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here