British Airways ia în considerare acțiunile legale asupra carantinei din Marea Britanie

0
931
British Airways ia în considerare acțiunile legale asupra carantinei din Marea Britanie

British Airways are în vedere acțiunile legale în privința regulilor de carantină „iraționale și disproporționate” care urmează a fi puse în aplicare săptămâna viitoare pentru a încerca să controleze răspândirea coronavirusului, într-un rând ascendent între transportatorul pavilionului și guvern, informează The Guardian.

Grupul proprietar al BA, IAG, analizează posibile acțiuni cu avocații în legătură cu o acțiune despre care a spus că a fost implementată fără a consulta industria de turism. Având în vedere că mai multe zboruri vor fi reluate după ce aproape toate avioanele de pasageri au fost inactive de la sfârșitul lunii martie, companiile aeriene și firmele de turism au declarat că măsurile de carantină asupra călătorilor care vor veni ar distruge orice recuperare timpurie.

Directorul general al IAG, Willie Walsh, a declarat că a înaintat joi o scrisoare către parlamentari în care  le explica daunele pe care le-ar provoca politica. BA a realizat o întâlnire joi seară între miniștri și alți lideri ai aviației.

Walsh a declarat pentru Sky News că nu a existat nicio consultare prealabilă și a spus: „Am scris parlamentarilor aseară să spună că această inițiativă a exterminat oportunitatea noastră de a zbura în iulie.

„Credem că este irațional, credem că este disproporționat și luăm în considerare o provocare legală a acestei legislații.”

Walsh a spus că se așteaptă ca alte companii aeriene să-i urmeze exemplu. Ryanair, care s-a potrivit de multe ori cu poziția IAG în privința politicilor precum ajutorul de stat, nu a participat, de asemenea, la întâlnirea Zoom de joi seară cu secretarul de origine, Priti Patel și cu ministrul aviației, Kelly Tolhurst, căreua i s-au alăturat toate celelalte companii aeriene și aeroporturi.

BA a spus anterior că va relua zborurile în iulie, dar când au fost anunțate pentru prima dată regulile de carantină au spus că va examina aceste planuri.

Virgin Atlantic a anunțat joi că zborurile sale vor relua începând cu 20 iulie – o dată care ar permite o prelungire de trei săptămâni a regulilor de carantină, care urmează să fie introduse la 8 iunie și revizuite la 29 iunie.

De luni, pasagerii care sosesc în Marea Britanie vor trebui să stea acasă timp de 14 zile – de fapt opresc majoritatea concediilor de intrare și descurajează oamenii să facă rezervări pentru călătorii viitoare.

Diferența dintre BA și guvern s-a adâncit de la decizia șefului BA, Alex Cruz, de a renunța la întâlnirea cu Patel, ceea ce a determinat sursele Whitehall să marcheze compania ca „nu este serioasă pentru ca Marea Britanie să funcționeze din nou”. Întâlnirea a avut loc la o zi după ce Tolhurst și alții au condamnat BA în parlament pentru o lipsă de „responsabilitate socială”, pentru planurile sale de a rescrie condițiile de muncă ale celor 42.000 de angajați în timpul crizei și de a face ca 12.000 de lucrători să fie concediați.

Walsh a declarat vineri că încă nu au fost luate decizii cu privire la concedieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here