California intenționează să elimine vehiculelor cu combustibil

0
850
California intenționează să elimine vehiculelor cu combustibil

Vânzările de mașini noi cu combustibil se vor încheia până în 2035

California va interzice vânzarea de autoturisme și camioane noi pe combustibil în 15 ani, a anunțat miercuri guvernatorul Gavin Newsom, stabilind o cronologie în cel mai populat stat al națiunii, care ar putea obliga producătorii de automobile din SUA să-și transforme eforturile de emisii zero în overdrive.
Planul nu va împiedica oamenii să dețină astfel de mașini sau să le vândă pe piața mașinilor uzate. Dar, în 2035, va pune capăt vânzării tuturor acestor vehicule în statul a aproape 40 de milioane de persoane, ceea ce reprezintă mai mult de una din 10 mașini noi vândute în SUA, relatează AP.

California ar fi primul stat cu un astfel de mandat, în timp ce cel puțin alte 15 țări și-au luat deja angajamente similare, inclusiv Germania, Franța și Norvegia.

Gavin Newsom a folosit capota unui Ford Mustang Mach-E roșu, electric, pentru a semna un ordin executiv care impune autoritățile de reglementare de stat să dezvolte noi reglementări pentru a respecta termenul limită.

El i-a îndemnat pe californieni să „se îndepărteze de pompele de benzină” și a încurajat alte state să adere la California pentru binele mediului și pentru sănătatea publică.

În timp ce grupurile ecologiste au răspândit anunțul, industria petrolieră l-a respins, iar grupul industriei producătorilor de autovehicule căutat o cale de mijloc, spunând că se angajează să crească vehiculele cu emisii zero, dar prin cooperarea dintre guverne și companii, nu prin mandate.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a spus categoric: „Președintele Trump nu va suporta acest lucru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here