CDC – Persoanele însărcinate ar trebui să se vaccineze cât mai curând posibil

0
718
CDC - Persoanele însărcinate ar trebui să se vaccineze cât mai curând posibil

CDC îndeamnă femeile însărcinate să facă vaccinul COVID-19, citând noi cercetări care au constatat că nu există un risc crescut de avort spontan la persoanele vaccinate în primele 20 de săptămâni de sarcină.

Cercetările anterioare au făcut descoperiri similare pentru persoanele vaccinate mai târziu în timpul sarcinii, relatează New York Times.

Nou aviz CDC avertizează că persoanele însărcinate prezintă un risc crescut de boală severă din cauza COVID-19 și că infecția duce la un risc crescut de naștere prematură.

Unele studii au descoperit, de asemenea, un risc crescut de avort spontan sau de naștere mortală. „Vaccinurile sunt sigure și eficiente și nu a fost niciodată mai urgent să creștem vaccinările, deoarece ne confruntăm cu varianta delta extrem de transmisibilă și vedem rezultate severe de la COVID-19 în rândul gravidelor nevaccinate”, a declarat directorul CDC, Rochelle Walensky, conform USA Today.

Noul sfat CDC înlocuiește sfatul potrivit căruia persoanele însărcinate ar trebui să ia în considerare vaccinarea, dar nu au mers până la o recomandare completă.

Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi și alte grupuri recomandă, de asemenea, cu tărie vaccinarea.

Noul sfat vine în timp ce spitalele din SUA observă o creștere accentuată a pacientelor gravide cu COVID, majoritatea nevaccinate. „Acesta este de departe cel mai rău lucru pe care l-am văzut în pandemie”, spune dr. Jane Martin, obstetriciană la Ochsner Baptist Medical Center din New Orleans, pentru AP. „Este descurajant și epuizant. Se simte de parcă nu trebuie să fie așa.” Ea spune că au existat câteva paciente gravide bolnave grav în timpul valurilor anterioare ale pandemiei, dar în ultima săptămână sau două, aceștia „au avut mai multe paciente gravide în stare gravă” în fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here