Cea mai lentă creștere economică pentru Marea Britanie din ultimul deceniu

0
1342
economie marea britanie

Din 2012 Marea Britanie nu a mai înregistrat o creștere eocnomica atât de lentă.

Creștere de doar 1,4%

Creșterea în acest an a fost de 1,4%, în scădere de la 1,8% în 2017 și cea mai slabă rată din 2012, a afirmat Oficiul pentru Statistică Națională (ONS). Balamata este  producția de automobile pentru încetinire, printre alți factori.

Conform ONS, creșterea trimestrială a încetinit și a scăzut la 0,2% în cele trei luni până în decembrie – de la 0,6% în cele trei luni până în septembrie. Cu toate acestea, cancelarul Philip Hammond a declarat că datele arată că economia a rămas fundamental puternică și că nu a prevăzut o recesiune.

Șeful PIB-ului la ONS Rob Kent-Smith a spus că PIB-ul a încetinit în ultimele trei luni ale anului, odată cu producția de mașini și produse din oțel, înregistrând scăderi abrupte, iar construcția a scăzut, de asemenea. Cu toate acestea, serviciile au continuat să crească odată cu sectorul sănătății, consultanții în management și IT se descurcă bine.

Conform estimărilor ONS, PIB-ul a scăzut în decembrie cu 0,4%. Această a inclus o scădere a activității de servicii, care se estimează că au scăzut cu 0,2% pe lună.

Aceasta este singură dată din 2012, când serviciile, construcțiile și producția au scăzut.

Este de vină Brexit?

Tej Parikh, economist senior al Institutului de Directori, a declarat că incertitudinea continuă în jurul lui Brexit este principalul suspect din spatele unei activități economice mai slabe.

În prezent, există o piedică în calea creșterii, deoarece unele întreprinderi sunt forțate să blocheze investițiile majore și să se angajeze în stocuri preventive.

Ben Brettell, economist senior la Hargreaves Lansdown a declarat că există incertitudinea că Brexit este responsabilă pentru cifrele dezamăgitoare, deși preocupările lega8te de comerțul mondial vor juca, de asemenea, un rol important.