Cei mai mari concurenți ai Huawei – Ericsson și Nokia – afirmă că sunt gata să intervină după UK ban

0
746
Cei mai mari concurenți ai Huawei – Ericsson și Nokia - afirmă că sunt gata să intervină după UK ban

Furnizorii de echipamente de rețea Ericsson și Nokia, cei mai mari concurenți ai Huawei, au declarat marți că sunt pregătiți să intervină după ce Marea Britanie a anunțat că va scoate treptat gigantul chinez al telecomunicațiilor din rețeaua sa 5G în devenire.

„Avem capacitatea și expertiza de a înlocui toate echipamentele Huawei din rețelele britanice la scară și viteză”, a declarat CEO-ul Nokia pentru Marea Britanie și Irlanda, Cormac Whelan, într-o declarație pentru AFP.

Ericsson a făcut ecou acea poziție într-o declarație separată.

„Suntem pregătiți să lucrăm cu operatorii din Marea Britanie pentru a-și îndeplini programul, fără nici o perturbare a clienților”, a declarat Arun Bansal, președintele Europei și Americii Latine la Ericsson.

Ambele companii au subliniat că au fost deja stabilite în Marea Britanie și au experiență în construirea de rețele 5G.

Ministrul digital al Marii Britanii, Oliver Dowden, a anunțat marți că „de la sfârșitul acestui an, furnizorii de telecomunicații nu trebuie să cumpere niciun echipament 5G de la Huawei”.

Dowden a adăugat că toate echipamentele Huawei existente ar trebui să fie eliminate „până în 2027”.

Ca doi dintre principalii concurenți ai Huawei, companiile au beneficiat de o apăsare a SUA pentru ca țările să evite Huawei.

Guvernul american a susținut că Huawei – fondată de fostul inginer al armatei chineze Ren Zhengfei – este un risc pentru securitate și a cerut aliaților să-și schimbe echipamentul din cauza temerilor că ar putea servi ca un cal troian pentru serviciile de informații chineze.

Huawei, care este liderul sectorului în ceea ce privește cota de piață, a negat întotdeauna legăturile cu guvernul chinez.

Dowden a spus că procesul de găsire a noilor intrări va începe cu Samsung din Coreea de Sud și NEC din Japonia, în timp ce Nokia și Ericsson vor fi protejați ca jucători existenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here