De ce nu ar trebui sa iti imbratisezi colegii

0
2057

Saluti un coleg pe care nu l-ai vazut de ceva vreme-si brusc, fara avertisment, el isi deschide entuziasmat bratele si se asteapta la o imbratisare? Imbratisarea a fost rezervata familiei si prietenilor apropiati, dar s-a infiltrat treptat si in anumite contexte sociale, astfel incat adeseori ne intrebam cum trebuie privit acest aspect.

Imbratisarea nu a devenit norma in fiecare industrie, dar exista anumite domenii unde este destul de comun sa te imbratisezi cu colegii de birou atunci cand ajungi la birou sau atunci cand pleci de la munca ( mai ales ca locurile de munca devin din ce in ce mai informale).

Acest lucru poate fi ciudat pentru aceia dintre noi care nu sunt inclinati sa se imbratiseze in astfel de situatii si prefera sa mentina o distanta. Iar faptul ca diferite persoane au preferinte diferite despre acest obicei si ca nu exista reguli clare face ca intreaga situatie sa fie una destul de problematica si, prin urmare, mai bine de evitat.

Am putea beneficia cu totii de un cod universal de conduita pentru imbratisarea la locul de munca. Desigur, acest cod nu exista in mod fizic, scris undeva in regulamentul intern al companiei, insa daca ar exista, ar spune : Nu iti imbratisa colegii.

Indiferent cat de expansivi se intampla sa mai fim uneori, este mai bine sa mentinem distanta si sa salutam intr-o maniera profesionala, pentru a evita anumite contexte ciudate din punct de vedere profesional.