Epic Games spune că Apple a „ripostat feroce”

0
1199
Epic Games spune că Apple a „ripostat feroce”

Compania spune că este în pericol de a fi „zdrobită” în feudă față de „Fortnite”

Epic Games spune că Apple a „ripostat furios” pentru procesul său într-o dispută pentru Fortnite. Epic spune că Apple a spus că până pe 28 august, „va întrerupe accesul Epic la toate instrumentele de dezvoltare necesare pentru a crea software pentru platformele Apple”, inclusiv software-ul Unreal Engine folosit în multe jocuri în App Store, relatează CNBC.

Avocații lui Epic spun că mișcarea, care este o „amenințare existențială” pentru software, reprezintă represaliile Apple pentru încercarea lui Epic de „a-și rupe monopolul asupra magazinelor de aplicații și a plăților in-app”.

Avocații Epic au depus luni o moțiune pentru a bloca mutarea, spunând că este „necesar să împiedici Apple să zdrobească Epic înainte ca acest caz să ajungă la judecată”, transmite VentureBeat.

Epic a intentat procese împotriva Apple și Google săptămâna trecută, după ce gigantii tehnologici au eliminat jocul „Fortnite” din magazinele de aplicații într-o dispută pentru moneda din joc.

Companiile au declarat că Epic și-a încălcat orientările, permițând jucătorilor să cumpere moneda direct de la companie, privând Apple și Google de reducerea de 30% pe care o primesc din tranzacțiile din joc.

Chaim Gartenberg la Verge observă că, odată cu încetinirea vânzărilor de iPhone, „taxa Apple” a devenit o sursă vitală de venit pentru Apple.

În 2019, aproape 40% din veniturile serviciilor Apple au provenit din procentul său de conținut digital vândut prin App Store. „Deci, atunci când Apple se plasează pe„ Fortnite ”, nu este doar o luptă pentru o singură aplicație sau o singură politică”, scrie Gartenberg. „Protejează una dintre sursele cheie de venituri în anii următori – o sursă pe care ar putea-o pierde permanent dacă Epic iese din urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here