Google lansează aplicația Kormo în India pentru a ajuta oamenii să găsească locuri de muncă entry-level

0
848
Google lansează aplicația Kormo în India pentru a ajuta oamenii să găsească locuri de muncă entry-level

Google a declarat, miercuri, că și-a extins aplicația pentru locuri de muncă, numită Kormo Jobs, în India, deoarece gigantul Căutării pare să ofere o mână de ajutor milioanelor care caută locuri entry-level și să înlocuiască în continuare relevanța lui Microsoft pe a doua cea mai mare piață de internet din lume.

Compania a lansat pentru prima dată Kormo Jobs în Bangladesh în 2018 și a extins-o în Indonezia anul trecut. De asemenea, anul trecut, Google a făcut Kormo disponibil în India sub brandul Jobs, ca aplicație Spot pe Google Pay.

De când a pus la dispoziție Jobs ca spot, Google spune că o serie de companii, inclusiv Zomato și Dunzo – un start-up bazată pe Bangalore în care a investit – au postat peste 2 milioane de locuri de muncă verificate pe platformă.

Google a declarat astăzi că face rebrandingul Spot Spot pe Google Pay ca Kormo Jobs în India și, de asemenea, face ca aplicația sa de Android să fie disponibilă pe una dintre piețele sale de peste mări.

Pe lângă faptul că ajută utilizatorii să identifice apeluri deschise pentru posturi de muncă la nivel de intrare, aplicația Kormo Jobs este de asemenea concepută pentru a-i ajuta să învețe noi abilități și să creeze cu ușurință un CV.

Bickey Russell, manager regional și conducător de operații la Kormo Jobs, a declarat că compania va continua să investească în aducerea în viitor a aplicațiilor și a funcțiilor noi în aplicație.

„În urma pandemiei, peisajul locurilor de muncă este modificat, cererea trecând la noi servicii care necesită diferite seturi de competențe și experiență. Întreprinderile de toate dimensiunile se confruntă cu provocările noului normal, în timp ce solicitanții de locuri de muncă trebuie să se adapteze rapid la această schimbare ”, a scris Russell într-un blog.

„Suntem încântați să putem juca un rol util în facilitarea conexiunilor pentru a afecta viața în bine, inclusiv introducerea unor funcții importante precum interviul la distanță la începutul acestui an pentru a asigura distanțarea socială”, a adăugat el.

Această mișcare ilustrează în continuare interesul din ce în ce mai mare al Google de a conține o porție majoră din interogările de căutare legate de locuri de muncă. Compania a lansat un motor de căutare de locuri de muncă în 2017 în SUA, pe care l-a extins pe mai multe piețe de atunci. La începutul acestei luni, a lansat o carte de vizită virtuală în India.

Împingerea Google în această categorie înseamnă să rănească LinkedIn, care nu are o prezență puternică pe piețele emergente. În India, de exemplu, LinkedIn avea aproximativ 24 de milioane de utilizatori lunari activi pe Android în luna iulie, potrivit App Annie, în creștere față de aproximativ 22 de milioane în aceeași perioadă de acum un an. Google ajunge la aproximativ 400 de milioane de utilizatori în India.

Indiferent, orice aplicație care îi ajută pe oameni să găsească locuri de muncă de orice fel ar veni la îndemână la zeci de milioane de indieni – dacă nu mai mulți – întrucât națiunea raportează cifre de șomaj foarte mari la înălțimea unei pandemii globale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here