In ciuda pretentiilor de reforma, Arabia Saudita intentioneaza sa execute adolescenti

0
959
In ciuda pretentiilor de reforma, Arabia Saudita intentioneaza sa execute adolescenti

Arabia Saudita a sustinut anul trecut ca nu va mai condamna la moarte minorii in majoritatea cazurilor si, totusi, un tanar de 19 ani se afla in prezent pe coridorul mortii pentru o crima pentru care a fost gasit vinovat de savarsirea acesteia la varsta de 14 ani.

Se ridica semne de intrebare cu privire la cat de sincera a fost Arabia Saudita in promisiunile sale de reforma a justitiei penale, relateaza New York Times intr-o privire ampla asupra cazului lui Abdullah al-Huwaiti.

Adolescentul a fost condamnat pentru jefuirea unui magazin, impuscarea a doi angajati si uciderea unui ofiter de politie si, intrucat crima se afla intr-o categorie a carei pedeapsa este dictata de scripturile islamice (jaf violent), reformele tarii nu i se aplica.

Dar, dupa cum explica Times si dupa cum au aratat organizatii precum Human Rights Watch si Reprieve in trecut, intrebarile se invart in jurul convingerii lui al-Huwaiti.

Adolescentul spune ca marturisirea sa a fost constransa de interogatori care au sustinut ca mama si surorile sale sunt in custodie si nu vor fi eliberate decat daca va admite infractiunea, nu l-au menintat ca le vor face rau rudelor, dar l-au batut si l-au impiedicat sa doarma.

Dar instanta a ignorat cererea sa de revocare a marturisirii si a respins, de asemenea, dovezile ca datele de pe telefon si inregistrarile de supraveghere l-au plasat in alta parte cand a avut loc jaful.

Cazul sau se afla in prezent in fata celei mai inalte instante a Arabiei Saudite pentru revizuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here