Inapoi la Casa Alba, Trump isi scoate masca

0
446
Inapoi la Casa Alba, Trump isi scoate masca

„Ma simt bine”, anunta presedintele la intoarcerea din spital

Presedintele Trump a organizat luni seara o revenire dramatica la Casa Alba, dupa ce a parasit spitalul militar unde a primit un nivel de ingrijire fara precedent pentru COVID-19.

El a declansat o noua controversa declarand ca, in ciuda bolii sale, natiunea nu ar trebui sa se teama de virusul care a ucis peste 210.000 de americani – si apoi a intrat in Casa Alba fara masca de protectie.

Aterizand la Casa Alba pe Marine One dupa ce a parasit Centrul Medical Walter Reed, relateaza AP, Trump a urcat cu grija treptele South Portico, si-a scos masca si a declarat: „Ma simt bine”. A dat ok elicopterului care pleca de pe terasa porticului, unde asistentii au pus steaguri americane cu ocazia apusului.
Presedintele, care ramane contagios, a intrat in Casa Alba, unde asistentii erau vizibili in Camera Albastra, fara masca pe fata.

Expertii medicali nu au fost de acord luni cu evaluarea presedintelui asupra pandemiei. „Trebuie sa fim realisti in acest sens: COVID este o amenintare completa pentru populatia americana”, a spus dr. David Nace de la Universitatea din Pittsburgh Medical Center. „Este un mesaj inconstient”, a fost de acord dr. Sadiya Khan de la Universitatea Northwestern. As merge atat de departe incat sa spun ca ar putea precipita sau agrava raspandirea. „A existat si o impingere politica la adresa atitudinii lui Trump fata de virus. Senatorul republican John Cornyn din Texas a declarat pentru Houston Chronicle ca Trump si-a” lasat garda jos „in efortul sau de a arata ca tara se deplasa dincolo de virus si a creat confuzie cu privire la modul in care sa ramana in siguranta. Pe langa prima doamna Melania Trump, diversi asistenti ai Casei Albe au contractat virusul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here