Intel își abandonează inginerul șef, agită grupul tehnic după întârzieri

0
531
Intel își abandonează inginerul șef, agită grupul tehnic după întârzieri

Murthy Renduchintala, directorul ingineriei Intel Corp (INTC.O) este mutat pe alt departament, parte a unei mișcări în care o unitate tehnologică-cheie va fi separată în cinci echipe, a declarat luni producătorul de cipuri, relatează reuters.

Intel a spus că își reorganizează tehnologia, arhitectura sistemelor și grupul de clienți. Noii săi lideri vor raporta direct directorului executiv Bob Swan.

Ann Kelleher, un veteran Intel de 24 de ani, va conduce dezvoltarea proceselor de tehnologie cu cip de 7 nanometri și 5 nanometri. Săptămâna trecută, compania a spus că tehnologia mai mică, mai rapidă, de 7 nanometri, are șase luni în termen și ar trebui să se bazeze mai mult pe producătorii de cipuri din exterior pentru a-și menține produsele competitive.

Renduchintala, care a fost președinte al grupului larg înainte de reorganizarea sa și văzut pe scară largă ca un număr 2 la Swan, s-a alăturat Intel în 2015. El a fost vicepreședinte executiv al Qualcomm Inc (QCOM.O) și a fost la Accenture’s ( ACN.N) consiliu din aprilie 2018.

Renduchintala a fost una dintre mai multe angajări cheie din afara Intel, care a fost celebru în Silicon Valley pentru dezvoltarea și promovarea talentului din interior. El a fost angajat ca parte a unei strategii de a merge după piețe mai largi decât unitățile centrale de procesare, sau procesoare, compania a devenit cunoscută în epoca PC.

Un efort major, crearea de cipuri de modem pentru conectarea telefoanelor inteligente la rețelele de date mobile, s-a încheiat anul trecut. Intel a vândut afacerea către Apple pentru 1 miliard de dolari, o parte din ceea ce investise în efort.

Renduchintala a luat în cele din urmă responsabilitatea pentru a transforma tehnologia proceselor Intel, care a luptat cu ani de întârziere pentru procesul său actual de 10 nanometri. CEO-ul Swan a spus investitorilor, în noiembrie, că Intel a început să se prindă de către rivali cu procesul său de 7 nanometri la începutul anului 2020, dar a fost forțat să se reverseze săptămâna trecută din cauza întârzierilor.

Intel a spus că Renduchintala va fi departajt pe 3 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here