Jo Malone către Boyega: „Ne cerem scuze profunde”

0
931
Brandul de parfumuri către Boyega- „Ne cerem scuze profunde”

Jo Malone l-a eliminat pe starul din Star Wars, John Boyega dintr-o versiune chineză a unei reclame de parfum.

Brandul britanic de parfumuri Jo Malone și-a cerut scuze față de actorul negru John Boyega, cunoscut pentru rolul său din Star Wars, după ce l-a eliminat din versiunea chineză a unei reclame pentru cologne în care actorul a ajutat la crearea sa, relatează AP.

Jo Malone London a declarat către Hollywood Reporter că anunțul conceput pentru publicul chinez a fost un pas greșit și a fost eliminat.

Reclama recreată l-a înlocuit pe Boyega cu vedeta chineză Liu Haoran. „Conceptul pentru film s-a bazat pe experiențele personale ale lui John și nu ar fi trebuit să fie reproduse”, se spune în document. „Ne cerem scuze profunde pentru ceea ce a fost o greșeală în executarea locală a campaniei John Boyega”.

Jo Malone și compania-mamă, Estée Lauder, nu au răspuns duminică la cererile de comentarii prin e-mail, iar Boyega nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Reclama originală cu Boyega a fost difuzată anul trecut și s-a numit „The London Gent”. Aceasta îl prezintă pe actorul născut în Londra în timp ce se plimbă călare pe un cal într-un parc din cartierul în care a crescut și face trimitere la moștenirea sa nigeriană într-o scenă cu ținute vest-africane.

Nu este prima dată când Boyega este șters dintr-o reclamă din China. El l-a jucat pe Finn în Star Wars: The Force Awakens din 2015, dar el și alte personaje non-albe au fost îndepărtate sau diminuate dintr-un poster chinez al filmului. Boyega a vorbit despre rasismul de la Hollywood, spunându-i recent lui GQ că personajele negre au fost „împinse în lateral” în franciza Star Wars a Disney.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here