Locuri de munca care nu exista inca inca (dar probabil vor exista in curand)

0
1803
locuri de munca futuriste

Va place sa va uitati si mai departe? Lumea se schimba repede. In fiecare zi apar noi posibilitati. Deci, este o idee buna sa stiti care ar putea fi optiunile de locuri de munca futuriste. Unele dintre carierele cele mai promitatoare pentru viitor pot include ocupatii precum urmatoarele exemple:

1. Disruptor organizational

Pe masura ce companiile si alte organizatii se extind, acestea isi pierd adesea capacitatea de a inova. Acest lucru le face vulnerabile la concurenta unor startup-uri mai agile. De vreme ce multi futuristi prevad o tendinta viitoare catre organizatii mai mici, mai adaptabile, o multime de companii mari si non-profit ar putea dori sa-si dea seama cum sa faca mai mult decat concurentii lor mai mici. Rolul unui disruptor ar fi sa introduca cateva schimbari aparent haotice intr-o organizatie care promoveaza mai multa creativitate, asumarea riscurilor, colaborarea si inovatia.

2. Ghidul educatiei personale

A merge la scoala este inca o modalitate eficienta de a invata si de a obtine acreditari recunoscute. Dar, pe masura ce ne miscam spre viitor, este posibil ca educatia sa devina mult mai personalizata si chiar mai convenabila decat programele online de astazi. Ghidurile de educatie personala pot actiona ca antrenori si consilieri in a ajuta oamenii sa aleaga cursuri la cerere sau sa proiecteze planuri de formare personalizate care sa utilizeze instructori independenti. Si pot furniza confirmarea ca acestia au finalizat cu succes aceste cursuri si au obtinut acreditari alternative pe care tot mai multi angajatori le vor recunoaste ca fiind valabile.

3. Specialist pentru implantul cerebral

Creierul uman este incredibil de complex, dar intelegerea a modului in care functioneaza creste mai repede decat probabil ne putem imagina. Pe masura ce combinam progresele rapide ale neurostiintei cu progresele uimitoare in domeniul tehnologiei computerelor, vom termina cu cateva posibilitati uimitoare. Cipurile de computer special pot fi implantate intr-o zi in creierul oamenilor pentru beneficii cum ar fi telepatia virtuala, imbunatatirile memoriei, gestionarea bolilor, reglementarea dispozitiei, tratamentele de paralizie si multe altele.

4. Coordonator pentru securitatea urbana

Intr-o lume in care schimbarea este rapida, cu orase mai dens populate, mentinerea in siguranta a oamenilor poate deveni din ce in ce mai dificila. Justitia penala si profesionistii din domeniul aplicarii legii vor trebui sa se adapteze si sa gaseasca modalitati de a profita de noile tehnologii fara a aduce atingere drepturilor omului. Aceasta ar putea conduce la noi pozitii pentru profesionistii in domeniul securitatii, cu competente specializate in coordonarea lucratorilor umani si a robotilor, a inteligentei artificiale si a altor tehnologii avansate in mediul urban.