Luni nu a fost o zi grozavă pentru Elon Musk

0
591
SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses as he arrives on the red carpet for the Axel Springer Awards ceremony, in Berlin, on December 1, 2020. (Photo by Britta Pedersen / POOL / AFP) (Photo by BRITTA PEDERSEN/POOL/AFP via Getty Images)

A păstra titlul de cea mai bogată persoană din lume este o afacere dificilă. Elon Musk, care a luat coroana la începutul acestui an, i-a dat-o înapoi lui Jeff Bezos, relatează Bloomberg . Musk a pierdut 15 miliarde de dolari doar luni, în timp ce acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 9%. Acest lucru a redus valoarea netă a lui Musk la 183,4 miliarde de dolari.
După cum remarcă Yahoo Finance , unul dintre tweet-urile lui Musk primește cel puțin o parte din vina pentru declin. În weekend, Musk a scris că prețul Bitcoin și al altei criptomonede, Ethereum, „par ridicate” și amândoi au suferit în curând pierderi accentuate. Bitcoin, de exemplu, a scăzut de la un maxim de 58.000 $ la 45.000 $ începând de marți dimineață. Având în vedere că Tesla lui Musk tocmai a făcut o investiție de 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin , scufundarea a afectat și rezultatul companiei.

Cu toate acestea, unii nu sunt atât de siguri că tweet-ul lui Musk este pe deplin de vină pentru scăderea Bitcoin. Luni, de exemplu, secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a descris moneda digitală drept un „mod extrem de ineficient de a efectua tranzacții” și care a favorizat declinul, relatează MarketWatch . Washington Post între timp, cântărește cu o noutate de pe Musk, sugerează că programul personal pe care l-a descris ca fiind „nebunesc” – conduce SpaceX în plus față de Tesla – începe să ia un impact asupra companiei auto. Zeci de intervievați „au descris o companie în care Musk este mai puțin prezent și din ce în ce mai izolat, unde subordonații sunt reticenți să pună la îndoială viziunea CEO-ului și unde poziția de facto implică evitarea cercetărilor de piață”, scrie Faiz Siddiqui. Singurul comentariu al lui Musk: „Dă-i salutările mele maestrului tău păpușar”, probabil o referință la proprietarul Postului Bezos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here