Microsoft plănuiește să achiziționeze celebra aplicație chineză TikTok

0
1228
Microsoft plănuiește să achiziționeze celebra aplicație chineză TikTok

Microsoft a confirmat duminică că este în discuții cu compania chineză ByteDance pentru a achiziționa brațul american al celebrei sale aplicații video TikTok și a discutat cu președintele Trump preocupările sale cu privire la securitate și cenzură în jurul unei astfel de achiziții.

Într-o declarație, Microsoft a declarat că Microsoft și ByteDance au comunicat intenția de a explora o tranzacție rezultând care prevede ca Microsoft să dețină și opereze serviciul TikTok în SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă, relatează AP.

„Microsoft se va muta rapid pentru a continua discuțiile cu compania-mamă a companiei TikTok, ByteDance, în câteva săptămâni și, în orice caz, va finaliza aceste discuții până cel târziu la 15 septembrie 2020”, se arată într-un comunicat citat de NBC News.

Trump, care a declarat vineri că va interzice în curând TikTok în SUA și că nu va aproba o preluare Microsoft, a discutat cu CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, sugerând că ar fi putut reconsidera poziția sa asupra preluării.

„Microsoft apreciază pe deplin importanța abordării preocupărilor președintelui”, se arată în declarația companiei. „Se angajează să achiziționeze TikTok sub rezerva unei revizii complete de securitate și să ofere beneficii economice adecvate Statelor Unite, inclusiv Trezoreriei Statelor Unite.” a fost de acord să cedeze toate operațiunile sale în încercarea de a salva acordul Microsoft.

Microsoft a declarat că va „asigura că toate datele private ale utilizatorilor americani ai TikTok și vor fi transferate în și rămân în Statele Unite.

În măsura în care aceste date sunt în prezent stocate sau copiate de rezervă în afara Statelor Unite, Microsoft s-ar asigura că aceste date sunt șterse de pe serverele din afara țării, după ce sunt transferate.

„Duminică anterioară, secretarul de stat Mike Pompeo a vorbit din nou despre TikTok și alte aplicații chineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here