Nokia primește un contract lunar 4G

0
416
Nokia primește un contract lunar 4G

NASA îi acordă companiei Nokia 14,1 milioane de dolari pentru a instala o rețea celulară pe lună, relatează Mashable.

Ideea este să se implementeze o rețea 4G / LTE – și ulterior să se facă trecerea la 5G – pentru a „sprijini comunicațiile de suprafață lunară la distanțe mai mari, viteze crescute și a oferi mai multă fiabilitate decât standardele actuale”, spune NASA într-un comunicat.

Bell Labs, brațul de cercetare pentru Nokia, spune pe Twitter că compania dorește ca rețeaua să permită streaming video, precum și rover-uri lunare și navigare.

Potrivit UPI, NASA spune că sistemul ar fi folosit și de „nave spațiale”. Nu există încă o cronologie, dar mișcarea este menită să susțină planul NASA de a instala o bază lunară până în 2028. Face parte, de asemenea, din selecțiile „Tipping Point” ale companiei, concepute pentru a continua cercetarea și dezvoltarea pentru explorarea spațiului cu 370 USD în contracte.

„Vrem să construim infrastructura [lunară] … care va permite un parteneriat internațional pentru cea mai mare, mai largă și mai diversă coaliție inclusivă de cercetători și exploratori din istoria omenirii”, spune administratorul NASA Jim Bridenstine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here