Plantația Goji Bio Brașov – oază a ecologiei în inima Brașovului

0
1213
Plantația Goji Bio Brașov – oază a ecologiei în inima Brașovului

În comuna Augustin, județul Brașov, se întinde pe două hectare o plantație de fructe Goji, una dintre primele de acest gen de pe teritoriul României. Proiectul ambițios aparține celor de la Goji Bio Brașov, cel mai important jucător de pe piața producătorilor de material săditor pentru plantele de Goji și consultanță în deschiderea propriei afaceri cu aceste fructe minune.

Ceea ce a început inițial ca o idee expusă într-un cadrul familial s-a transformat într-un timp relativ scurt într-o afacere profitabilă care se află în continuă expansiune. Din dorința de oferi fructe Goji de calitate superioară, a căror substanțe nutritive reprezintă esența unui sistem imunitar protejat, Goji Bio Brașov s-a dezvoltat până când a devenit prima plantație de fructe Goji care a primit certificare BIO pe teritoriul României.

Materialul săditor utilizat în plantație pentru a obține fructe Goji de cea mai înaltă calitate este un produs propriu realizat în pepinieră. Și aceasta din urmă este certificată Bio, ceea ce înseamnă că plantele rezultate sunt sănătoase și benefice organismului, fiind totodată adaptate climei și solului din România .

Goji Bio Brașov își extinde plantația bio

Datorită faptului că cererea de produse BIO este din ce în ce mai mare, agricultura va trebui să se adapteze și să urmeze exemplul impus de această echipă ambițioasă care produce cele mai bune fructe Goji din țară, pe care le exportă în țări precum Franța, Spania Italia și Republica Moldova. Acest lucru este posibil datorită certificărilor ecologice care atestă faptul că în agricultură nu au fost folosite sub nicio formă substanțe chimice dăunătoare precum pesticide de sinteză, stimulatori sau regulatori de creștere, antibiotice sau hormoni.

Goji Bio Brașov a obținut aceste certificări Bio într-o perioadă relativ scurtă, de aproximativ trei ani, deoarece echipa și-a dorit încă de la început ca brandul Goji Bio Brașov să fie recunoscut datorită faptului că respectă cu strictețe condițiile de bunăstare ale plantelor. De asemenea, echipa cunoaște până la cel mai mic detaliu proveniența, dar și tipologia substanțelor folosite, pentru a se asigura că totul se încadrează în parametri standard și este garantată utilizarea metodelor 100% organice.

Extinderea era inevitabilă, așa că în 2017, Goji Bio Brașov a înființat cea de-a doua plantație, în județul Ialomița, comuna Balaciu. Obiectivul este ca anul acesta să obțină două hectare de Goji. Particularitatea acestei plantații este faptul că materialul săditor care a fost utilizat din butași atent selecționați reprezintă un soi românesc, omologat de către Institutul de stat pentru testarea și înregistrarea soiurilor. Este un pas important pentru România, ținând cont de faptul că fructele Goji nu sunt originare din țara noastră, ceea ce denotă faptul că Goji Bio Brașov este un proiect care va evolua frumos și în următorii ani.

Obiectivele mărețe pe care Goji Bio Brașov începe să le concretizeze

Pentru viitor, echipa își propune înființarea unei fabrici unde să se producă suc de fructe Goji. Solurile din România prezintă condițiile necesare culturilor lipsite de factori poluanți, fapt ce ușurează producția bio a acestor fructe. Sucul de fructe Goji este bogat în vitamine și antioxidanți și va reprezenta o alternativă naturală și sănătoasă, la îndemâna tuturor românilor.

Goji Bio Brașov reprezintă cu stoicism România pe piața internațională a plantelor Goji. Profesionalismul lor este dovedit de evoluția constantă a plantațiilor, colaborările de lungă durată, dar și a serviciilor de consultanță pe care le acordă persoanelor fizice care decid să investească în fructele minune.