Repararea jantelor: descoperiți procesele pe care le urmează atelierul auto Top Recondiționări

0
733

Repararea jantelor nu este un proces ușor de realizat și, realizat incorect, acesta poate duce la scăderea performanțelor autovehiculului și punerea în pericol atât a pasagerilor cât și a celorlalte persoane participante la trafic. Topreconditionari.ro este un service autorizat de roți care nu doar că repară jante prin proceduri revoluționare, dar are grijă și de estetica acestora prin procesul de recondiționări jante.

Pentru a afla care sunt procesele de reparare a jantelor, echipa Top Recondiționări ne oferă o perspectivă pas cu pas a acestui proces.

Odată ce jantele care urmează să fie reparate intră în service-ul Top Recondiționări, acestea suferă un proces de curățare exhaustiv pentru a elimina toate impuritățile pe care janta le aduce cu ea, iar pentru acest proces se utilizează degresanți chimici și tratamente mecanice de suprafață.

Următorul proces este atunci când intrăm în „materia” jantei. Vorbim despre repararea jantei, iar primul pas dintre toate este analiza deteriorărilor atât la interior cât și al exterior.

Odată analizată janta, deformările sunt corectate, fisurile care au fost create sunt sudate. Serviciul de sudură jante pus la dispoziție de către Top Recondiționări se realizează cu ajutorul procedurilor MIG / MAG – sudură în argon de calitate superioară.

Odată ce acest proces este terminat, janta este din nou supusă unor teste pentru a vedea execuția lucrării și dacă nu cumva au fost omise și alte fisuri foarte mici.

După procesul de sudura jante, experții Top Recondiționări efectuează procesul de strunjire jante, astfel ajungem la specificațiile producătorului în ceea ce privește concentricitatea și echilibrul. Când acest proces este clar, janta care este reparată trece printr-un control dimensional, astfel încât să se încadreze în toleranță.

Odată ce acest proces este terminat, Top Recondiționări va începe procesul de vopsire jante.

În cazul în care clientul solicită, experții pot aplica vopseaua în funcție de specificațiile clientului. Există posibilitatea respectării finisajului existent sau efectuarea unei personalizări atunci când vine vorba de culori.

Procesul de vopsire se realizează cu vopsele recomandate de producători. Procesul începe prin curățarea perfectă a jantei și pregătirea ei pentru vopsire.

La Top Recondiționări, vopsirea jantei se realizează în cadrul unei camere speciale – pentru a nu pătrunde impurități – cu ajutorul unei aparaturi profesionale pentru a garanta un produs finit perfect executat.

Vopsirea jantelor se poate realiza la Top Recondiționări sub două forme: vopsirea jantei în câmp electrostatic sau vopsirea jantei cu pistol.

După ce procesul de vopsire este terminat, începe operațiunea de tratare la temperaturi de până la 230 de grade Celsius, pentru ca janta să aibă culoarea vie, strălucitoare, iar calitatea să fie înaltă.

Următorul proces pe care echipa Top Recondiționări îl urmează este cel de lustruire  manuală a jantelor: aceasta este o muncă laborioasă, deoarece janta trebuie pregătită foarte bine.

Pentru a afla mai multe informații despre serviciile echipei Top Recondiționări, puteți să vizitați site-ul sau să sunați la numerele de telefon: 0765 201 904 / 0740 882 288 pentru mai multe informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here