Rihanna intra in disputa cu guvernul indian

0
380

Un tweet al cântăreței Rihanna a atras aparent mânia guvernului indian. Marți, vedeta pop a postat pe Twitter o știre despre protestele în curs ale fermierilor din India cu privire la noile legi controversate privind agricultura, cu mesajul: „De ce nu vorbim despre acest #FarmersProtest”?


La scurt timp, activista Greta Thunberg, Meena Harris, nepoata vicepreședintelui Kamala Harris și alții, au postat pe Twitter sprijinul lor pentru fermieri, relatează BBC . Într-o declarație de miercuri, Ministerul Afacerilor Externe din India a apărat noile legi și a declarat că zecile de mii de fermieri care le protestează reprezintă o „secțiune foarte mică”, adăugând că oamenii ar trebui să afle faptele „înainte de a se grăbi să comenteze”.

„Tentația hashtag-urilor și a comentariilor senzaționaliste de pe rețelele sociale, mai ales atunci când sunt recurse de vedete și alte persoane, nu este nici corectă, nici responsabilă”, se spune în declarația care a inclus hashtagul #IndiaTogether. Guvernul a început să-și reprime fermierii, care au fost campați la granița Delhi de luni de zile, spune Guardian, chemând poliție și unități paramilitare și perturbând aprovizionarea cu apă și alimente. Fermierii spun că noile legi favorizează marile corporații. „Guvernul ne tratează ca pe niște hoți, dar luptăm pentru drepturile noastre”, spune un fermier pentru The Guardian .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here