Samsung și Netflix se aliază în lupta pentru supremația din domeniul streaming

0
1442
Samsung și Netflix se aliază în lupta pentru supremația din domeniul streaming

Samsung a încheiat un acord cu Netflix pentru a produce conținut filmat pe smartphone-urile sale Galaxy S20, lansate săptămâna trecută.

Acordul, care prevede că Netflix a fost numit oficial drept partener de divertisment mobil al Samsung, a fost anunțat marți în cadrul conferinței-flagship anuale a gigantului tehnic coreean, „Unpacked”.

O declarație a companiei Samsung în legătură cu acordul:„ Profitând de camera pro-grade a Galaxy S20, Netflix și Samsung lucrează împreună pentru a pune Galaxy S20 în mâinile unor regizori renumiți pentru a capta conținut bonus bazat pe popularii Netflix Originals.

„Utilizatorii pot descoperi, de asemenea, cel mai bun conținut Netflix în clasă printr-o integrare îmbunătățită cu dispozitivele Galaxy, care să permită descoperirea și accesibilitatea conținutului prin Samsung Daily, Bixby și Finder.”

Netflix rămâne jucătorul dominant pe piața de streaming global, cu aproximativ 167 de milioane de abonați la nivel mondial începând cu luna trecută.

Se dorește ca această colaborare să ajute la consolidarea statutului său de lider al industriei, deoarece perechea se va uni cu un inamic comun: Apple.

Pe lângă faptul că este rivalul de lungă durată al companiei Samsung în domeniul tehnologiei de consum, Apple și-a stabilit propriul serviciu de streaming Apple TV Plus, întrucât își propune să rivalizeze Netflix pe termen lung – obiectiv dat de braconajul său recent al unui inginer de top Netflix.

Între timp, Samsung speră să utilizeze vasta bază de utilizatori a Netflix în propriul său avantaj, deoarece pare să pună capabilitățile video S20 pe afișaj complet.

În plus față de acordul Netflix, Samsung a anunțat o mulțime de noi produse sclipitoare la Unpacked, inclusiv cel mai recent smartphone-pilot, Galaxy S20 și un nou telefon pliabil numit Galaxy Z Flip.

O purtătoare de cuvânt a Netflix a declarat pentru BI că „conținutul care va fi filmat pe Galaxy S20s va fi disponibil și pe canalele de socializare Samsung.com și Samsung pentru ca toată lumea să se bucure.”