Social media ajută la dezvoltarea micilor afaceri pe timp de pandemie

0
994
Social media ajută la dezvoltarea micilor afaceri pe timp de pandemie

Majoritatea afacerilor din aceste zile vor avea o formă de prezență în social media, dar este posibil ca multe să nu profite la maximum de oportunitățile pe care le oferă această perioadă. Nu numai că deschide o bază uriașă de clienți potențiali – jumătate din populația lumii este acum pe rețelele de socializare, dar oferă companiilor oportunitatea perfectă de a construi și de a păstra loialitatea între clienții existenți.

Ca toate aspectele tehnologiei, media socială este în continuă evoluție. Așa că, în timp ce o întreprindere mică poate să fi creat un cont de Facebook sau un cont de Twitter cu câțiva ani în urmă și s-a gândit că acesta a fost un caz de „treabă făcută”, noi platforme de socializare precum TiKTok au fost dezvoltate de atunci, în timp ce Instagram și YouTube au devenit părți vitale ale unui ecosistem holistic de social media.

Dincolo de platformele în sine, tendințele s-au schimbat și în ceea ce privește ce își doresc utilizatorii, cum interacționează cu mărcile și ce este important pentru ei. Clienții au devenit acum fani, legăturile emoționale cu mărcile sunt puternice, iar gândirea-leadership vă poate face un influencer. Conținutul este încă rege, iar share-uirea este vitală.

Dar și cu toate aceste lucruri moderne – elementele de bază sunt încă importante.

„Pe stradă un magazin cu o fereastră spartă, vopsit tot cu grafitty, înconjurat de gunoi peste tot și cu mărfuri aruncate la întâmplare pe rafturi nu se așteaptă să prospere”, spune un expert în SEO și pe rețelele sociale.

În calitate de specialist care ajută întreprinderile să își îmbunătățească și să își revizuiască strategiile de social media, el spune că primele impresii contează.

„Canalele de socializare trebuie să fie la curent cu toate, de la postări până la datele de contact și orele de deschidere”, spune el. „Imaginile și videoclipurile de înaltă calitate, precum și o gramatică și o ortografie bună sunt la fel de vitale precum crearea de postări interesante.”
Instrumentele care permit întreprinderilor să facă acest lucru nu au fost niciodată mai accesibile și există acum posibilitatea de a încerca unele dintre ele în mod gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here