SUA dau în judecată Google pentru practici ilegale

0
717
Departamentul Justiției va depune o acțiune antitrust, iar implicațiile ar putea fi îndepărtate în tehnologie Departamentul de Justiție este așteptat să inițieze un proces marți, în care va susține că Google a abuzat de dominația sa online pentru a înăbuși concurența și a dăuna consumatorilor, conform AP. Washington Post spune că „ar putea avea implicații vaste nu numai pentru Google, ci și pentru întreaga industrie tehnologică care s-a confruntat cu un control nou, fără precedent, în ultimii ani, pentru puterea, banii și datele de neegalat pe care le-a acumulat”. Litigiul marchează cel mai semnificativ act al guvernului de a proteja concurența de la cazul său revoluționar împotriva Microsoft de acum mai bine de 20 de ani. Procesul ar putea fi o salvare de deschidere înaintea altor acțiuni antitrust guvernamentale majore, având în vedere investigațiile în curs de desfășurare a marilor companii de tehnologie, inclusiv Apple, Amazon și Facebook, atât la Departamentul de Justiție, cât și la Comisia Federală pentru Comerț. Parlamentarii și susținătorii consumatorilor au acuzat de mult Google, al cărui părinte corporativ Alphabet Inc. are o valoare de piață cu puțin peste 1 trilion de dolari, că a abuzat de dominația sa în căutarea și publicitatea online pentru a înăbuși concurența și a-și spori profiturile. Criticii susțin că amenzile de miliarde de dolari și modificările la nivel de practici Google impuse de autoritățile de reglementare europene în ultimii ani nu au fost suficient de severe și că sunt necesare modificări structurale pentru ca Google să își schimbe comportamentul. Se așteaptă ca dosarul să fie depus la o instanță federală din DC și va pretinde, de asemenea, că Google folosește miliarde colectate de la agenții de publicitate pentru a plăti producătorii de telefoane pentru a se asigura că Google este motorul de căutare implicit al browserelor.

Departamentul Justiției va depune o acțiune antitrust, iar implicațiile ar putea fi îndepărtate în tehnologie

Departamentul de Justiție este așteptat să inițieze un proces marți, în care va susține că Google a abuzat de dominația sa online pentru a înăbuși concurența și a dăuna consumatorilor, conform AP.

Washington Post spune că „ar putea avea implicații vaste nu numai pentru Google, ci și pentru întreaga industrie tehnologică care s-a confruntat cu un control nou, fără precedent, în ultimii ani, pentru puterea, banii și datele de neegalat pe care le-a acumulat”.

Litigiul marchează cel mai semnificativ act al guvernului de a proteja concurența de la cazul său revoluționar împotriva Microsoft de acum mai bine de 20 de ani. Procesul ar putea fi o salvare de deschidere înaintea altor acțiuni antitrust guvernamentale majore, având în vedere investigațiile în curs de desfășurare a marilor companii de tehnologie, inclusiv Apple, Amazon și Facebook, atât la Departamentul de Justiție, cât și la Comisia Federală pentru Comerț.

Parlamentarii și susținătorii consumatorilor au acuzat de mult Google, al cărui părinte corporativ Alphabet Inc. are o valoare de piață cu puțin peste 1 trilion de dolari, că a abuzat de dominația sa în căutarea și publicitatea online pentru a înăbuși concurența și a-și spori profiturile.

Criticii susțin că amenzile de miliarde de dolari și modificările la nivel de practici Google impuse de autoritățile de reglementare europene în ultimii ani nu au fost suficient de severe și că sunt necesare modificări structurale pentru ca Google să își schimbe comportamentul. Se așteaptă ca dosarul să fie depus la o instanță federală din DC și va pretinde, de asemenea, că Google folosește miliarde colectate de la agenții de publicitate pentru a plăti producătorii de telefoane pentru a se asigura că Google este motorul de căutare implicit al browserelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here