SUA impune o gamă largă de sancțiuni Rusiei pentru acțiuni din ultima perioadă

0
572

Statele Unite au impus joi o gamă largă de sancțiuni asupra Rusiei pentru a o pedepsi pentru presupusa implicare în alegerile din SUA, hacking cibernetic, agresiune contra Ucrainei și alte acte „maligne”, conform Reuters

Măsurile au inclus punerea pe lista neagră a companiilor rusești, expulzarea diplomaților ruși și punerea de limite pe piața datoriilor suverane ruse în pași care vor înfuria Moscova.

Printre acțiuni, președintele Joe Biden a emis un ordin executiv care autoriza guvernul SUA să sancționeze orice sector al economiei ruse și l-a folosit pentru a restricționa capacitatea Rusiei de a emite datorii suverane pentru a pedepsi Moscova pentru intervenția în alegerile SUA din 2020.

Biden a interzis instituțiilor financiare americane să participe pe piața primară a obligațiunilor suverane ruse exprimate în ruble începând cu 14 iunie.

Trezoreria SUA a inclus, de asemenea, pe lista neagră 32 de entități și persoane fizice ruse, despre care a spus că au efectuat încercări guvernamentale de a influența alegerile prezidențiale americane din 2020 și alte „acte de dezinformare și interferență”.

În uniune cu Uniunea Europeană, Marea Britanie, Australia și Canada, Trezoreria SUA a sancționat, de asemenea, opt persoane asociate cu ocupația și represiunea continuă a Rusiei în Crimeea.

Kremlinul, vorbind înainte de publicarea ordinului executiv, a declarat că noile măsuri americane vor reduce șansele ca un summit dintre SUA Biden și președintele Vladimir Putin să aibă loc.

Rusia neagă amestecul în alegerile din SUA și organizarea unui hack cibernetic care a folosit compania de tehnologie americană SolarWinds Corp SWI.N pentru a pătrunde în rețelele guvernamentale americane. De asemenea, neagă utilizarea unui agent pentru otrăvirea criticului de la Kremlin, Alexei Navalny.

De asemenea, a eliminat acuzațiile potrivit cărora ar fi oferit recompense soldaților americani din Afganistan.

Casa Albă a declarat că expulzează 10 diplomați ruși din Washington DC, inclusiv reprezentanți ai serviciilor de informații rusești și, pentru prima dată, a numit oficial Serviciul rus de informații externe (SVR) ca autor al hack-ului SolarWinds Corp.

„Ceea ce va anunța președintele Biden astăzi, credem noi, sunt măsuri proporționale pentru apărarea intereselor americane ca răspuns la acțiuni noncive rusești, inclusiv intruziuni cibernetice și interferențe electorale”, a declarat consilierul lui Biden pentru securitate națională, Jake Sullivan, la CNN. „Scopul său este să ofere un răspuns semnificativ și credibil, dar nu să escaladeze situația.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here