Top Wheels – totul despre procesul de vopsire a jantelor în propria locuință

0
760

Atunci când vine vorba de procesul de vopsire jante, echipa Top Wheels este profesionistă. Cu mulți ani de experiență și dotată cu aparatură de ultimă generație, echipa Top Wheels poate vopsi perfect orice tip de jantă.

Procesul de vopsire jante este foarte amplu și migălos, de aceea cei mai mulți șoferi aleg să apeleze la profesioniști. Cu toate acestea, pentru cei care doresc să realizeze acest proces în propria locuință, echipa Top Wheels va dezvălui secretele acestui proces.

Se pot vopsi jantele auto în propria locuință?

Da, puteți vopsi jante auto acasă. Dar procesul este foarte amplu, mai ales atunci când nu există aparatură de specialitate. Vă vom oferi secretele meseriei vechi de vopsire jante.
Înainte de a putea vopsi jantele mașinii, trebuie să procurați materialele adecvate pentru a pregăti jantele pentru vopsire. Veți dori să aveți următoarele elemente la îndemână înainte de a începe procesul:

•Curățător de jante
•Perie de sârmă
•Hârtie de șlefuit (granulație extra-fină și super-fină)
•Lână de oțel
•Alcoolul de frecare (diluantul de vopsea funcționează și el)
•Banda pentru pictură
•Ceva care să acopere anvelopa (plasticul sau ziarul este cel mai bun)
•Celofan
•Cârpe pentru a curăța mizeria
•Vopsea
•Mască specială pentru vopsire

Cum să pregătiți jantele pentru vopsea

Înainte de a vă putea vopsi jantele, trebuie să le scoateți de pe mașină și să le pregătiți pentru un nou finisaj. Sigur, le-ați putea pulveriza în timp ce sunt deja pe mașină, dar rezultatul va arăta îngrozitor și probabil veți obține o pulverizare excesivă pe vopseaua mașinii dvs. în acest proces.

Evident, va trebui să găsiți o modalitate de a susține mașina după ce ați scos roțile și în timp ce jantele vopsite se usucă, asta dacă nu cumva aveți acest set separat. Deci, asigurați-vă că ați descoperit acea parte a planului înainte de a cumpăra materiale.

Odată ce știți cum vă veți susține mașina în timp ce vopsiți jantele, desfiletați-le și scoateți-le de pe mașină. Degresați și curățați bine jantele pe ambele părți, fiind extrem de atenți să vă cumva să omiteți anumite părți – aici detaliile fac diferența. Fiecare fir de murdărie trebuie să fie scos din jante înainte de a face următorul pas al procesului.

Dacă jantele au rugină sau dacă finisajul existent este deteriorat sau așchiat, va trebui să le frecați cu o perie de sârmă, să le șlefuiți cu hârtie de șlefuit extra-fină și apoi cu cea foarte fină, apoi să le frecați cu lână de oțel pentru a crea o suprafață netedă, fără imperfecțiuni.

Apoi, spălați din nou roțile, uscați-le și aplicați alcoolul de frecare. Inspectați suprafața. Ar trebui să fie complet curată și netedă. Dacă nu, va trebui să repetați procesul de periere, șlefuire și prelucrare a jantei.

Când jantele sunt gata pentru un nou finisaj apucați banda pictorului și orice material pe care ați decis să îl folosiți pentru a proteja cauciucul de vopseaua excesivă. Înfășurați materialul în jurul întregii circumferințe a jantei roții, aplicând banda sub buza jantei. Asigurați-vă că acoperiți și tija supapei cu bandă pentru pictură, astfel încât să nu se înfunde în timpul procesului de aplicare a vopselei.

Acum sunteți gata să vă vopsiți jantele. Alegeți o zonă fără praf și polen pentru a asigura cele mai bune rezultate și așezați celofanul pe suprafața locației de vopsire. De asemenea, asigurați-vă că locația picturii dvs. oferă o ventilație bună și asigurați-vă că purtați masca specială pentru vopsire. Ultimul lucru pe care doriți să îl întâmpinați după toate aceste lucrări de pregătire este să amețiți și să leșinați, căzând pe vopseaua nouă de pe roți.

După ce ați vopsit jantele, trebuie să le lăsați la uscat și apoi să le puneți pe mașină.

În cazul în care nu ați vopsit bine, va trebui să reluați procesul.

Cea mai ușoară metodă de a vopsi jante care vă scutește timp, bani, stres și nervi, este serviciul de vopsire jante al unui service de roți autorizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here