Trump: „Am acordat binecuvântarea mea”

0
797
„Am acordat binecuvântarea mea”

Președintele spune că este de acord cu afacerea TikTok / Oracle / Walmart

Președintele Trump a declarat, sâmbătă, că și-a dat „binecuvântarea” acordului care ar vedea ca populară aplicație de partajare video TikTok să fie parteneră cu Oracle și Walmart și să formeze o companie americană. Trump a spus că, dacă ar fi încheiat acordul, se va crea o nouă companie care ar putea avea sediul în Texas. „Am dat acordului binecuvântarea mea”, a spus el, potrivit AP. „Dacă reușesc, este minunat. Dacă nu, este în regulă și el. ”

Trump a vizat TikTok, deținută de chinezi, pentru probleme de securitate națională și confidențialitate a datelor care a creat tensiuni intre Washington și Beijing. Sprijinul președintelui pentru o înțelegere vine la doar o zi după ce Departamentul Comerțului a anunțat restricții care, dacă ar fi puse în aplicare, ar putea face în cele din urmă aproape imposibil ca TikTok să mai fie folosită în SUA:

Trump a declarat că noua companie va angaja cel puțin 25.000 de oameni și va contribui cu 5 miliarde de dolari la un fond dedicat educației pentru americani. „Aceasta este contribuția lor pe care am cerut-o”, a spus el.

Reuters relatează că Bytedance, proprietarul TikTok, a declarat duminică că a fost primul care a auzit despre fondul de 5 miliarde de dolari.

TikTok a declarat anterior că Oracle și Walmart ar putea achiziționa până la o cotă cumulativă de 20% din noua companie într-o rundă de finanțare care va avea loc înainte de o ofertă publică inițială de acțiuni, despre care Walmart a spus că ar putea avea loc în anul următor. Pachetul Oracle ar fi de 12,5%, iar Walmart ar fi de 7,5%, au declarat companiile în declarații separate.

Acordul va face Oracle responsabil pentru găzduirea tuturor datelor utilizatorilor TikTok din SUA. Walmart a declarat că va fi pe partea comerțului electronic, realizării plăților și alte servicii noii companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here