Tu ți-ai pregătit mașina pentru sezonul rece?

0
152
Anvelope iarna

Chiar dacă e toamnă și sezonul rece poate părea a fi încă departe, adevărul este că niciodată nu e prea devreme pentru a ne pregăti mașina pentru iarnă. Ba chiar, dacă ne gândim mai bine, acum este momentul perfect pentru a lua în calcul pregătirea mașinii pentru sezonul rece.

Vulcanizările și service-urile auto nu sunt încă aglomerate, iar dacă vrei ca iarna să nu te ia prin surprindere, atunci trebuie neapărat să îți pregătești mașina pentru sezonul rece. Altfel spus, ar trebui să faci următoarele lucruri:

Asigură-te că jantele mașinii sunt în cea mai bună formă

Înainte de toate, ar trebui să te asiguri că jantele mașinii sunt într-o condiție bună. Cum poți face asta? Mergi la un atelier de îndreptări jante auto, iar aceștia vor face toate verificările necesare. Iar dacă vor descoperi probleme, tot ei te vor ajuta să le repari.

De regulă, dacă jantele autovehiculului tău au probleme, cel mai probabil vei observa asta. Dar, sunt și defecțiuni minore ce nu pot fi sesizate prea ușor, motiv pentru care o verificare din când în când nu strică niciodată.

Anvelopele sunt pregătite pentru sezonul rece?

Următorul pas este să te asiguri că anvelopele mașinii tale pot fi folosite în sezonul rece. Cum faci asta? Este destul de simplu. Înainte de toate, asigură-te că au mențiunea M S pe suprafața lor. Această mențiune diferențiază anvelopele de iarnă de cele pentru sezonul cald, iar dacă aceasta lipsește, atunci ar trebui să ai în vedere achiziționarea unui nou set de anvelope.

Mai mult decât atât, mențiunea M & S nu reprezintă singurul detaliu ce ar trebui să te preocupe. Verifică, de asemenea, data fabricării anvelopelor și mai ales gradul de uzură. Poate că e nevoie de un nou set de anvelope care să îți garanteze siguranța în timpul deplasării.

O revizie tehnică a mașinii este mereu o idee bună

În final, o altă recomandare pe care ți-o putem oferi este să faci o revizie tehnică totală a mașinii, întocmai pentru a te putea asigura că autovehiculul este pregătit pentru a circula pe timpul rece.

O astfel de revizie poate implica schimbarea antigelului, întocmai pentru ca acesta să facă față cu brio temperaturilor reduse, verificarea sistemului de frânare, a celui de direcție precum și a altor componente a mașinii care ar putea fi uzate, afectând astfel siguranța și mai ales confortul din timpul rulării.

Condusul pe timp de iarnă poate implica atât provocări, cât mai ales riscuri, motiv pentru care aceste verificări sunt mai mult decât necesare. Pune în practică sfaturile noastre iar astfel vei trece cu bine și prin această iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here