WhatsApp rezolvă problema care expunea numerele de telefon ale unor utilizatori în rezultatele căutării Google

0
1004
WhatsApp rezolvă problema care expunea numerele de telefon ale unor utilizatori în rezultatele căutării Google

WhatsApp a rezolvat o problemă care a determinat să apară numere de telefon ale unora dintre utilizatorii săi în rezultatele căutării Google.

Soluția vine la câteva zile după ce un cercetător a dezvăluit că numărul de telefon al utilizatorilor WhatsApp care au creat o legătură simplificată pentru a permite altor persoane să discute cu ei sau să se alăture unui grup a apărut în rezultatele căutării.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt WhatsApp a spus că această caracteristică, numită Click to Chat, este concepută pentru a ajuta utilizatorii, în special micile și microbusiness-uri din întreaga lume să se conecteze cu clienții lor.

„Deși apreciem raportul acestui cercetător și apreciem timpul pe care l-a luat pentru a-l împărtăși cu noi, acesta nu s-a calificat pentru o sumă de bani, deoarece conținea doar un index al motorului de căutare al adreselor URL pe care utilizatorii WhatsApp au ales să le facă publice. Toți utilizatorii WhatsApp, inclusiv întreprinderile, pot bloca mesajele nedorite prin atingerea unui buton ”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Funcția Click to Chat le permite utilizatorilor să creeze o adresă URL scurtă – wa.me/ <phoneNumber> – pe care să o poată partaja cu prietenii sau clienții pentru a facilita conversația rapidă fără a fi nevoie să salveze mai întâi numărul lor de telefon în lista de contacte.

Cercetătorul din India, Athul Jayaram, care a dezvăluit această problemă, a numit-o „lipsa de confidențialitate”. El a susținut că în rezultatele căutării Google au apărut până la 300.000 de numere de telefon dacă cineva a căutat „site: wa.me”.

Jayaram a spus că numerele de telefon apar în rezultatele căutării, deoarece WhatsApp nu a îndrumat Google și alte motoare de căutare să ignore indexarea acestor legături – o caracteristică pe care motoarele de căutare le oferă oricărui administrator web.

El a confirmat marți că WhatsApp a făcut unele modificări pentru a informa crawlerele web să nu indice anumite link-uri.

Dar Jayaram nu este prima persoană care a raportat că numerele de telefon WhatsApp au fost vizibile în rezultatele căutării Google. WaBetaInfo, un site web care urmărește schimbările din WhatsApp, a raportat acest comportament în februarie a acestui an.

Și după cum subliniază Jayaram, mulți utilizatori WhatsApp pe care i-a contactat ale căror numere apărute în rezultatele căutării Google au fost surprinși să afle că aceste informații sensibile erau accesibile pe internetul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here