YouTube introduce capitole video pentru a facilita navigarea videoclipurilor mai lungi

0
939
YouTube introduce capitole video pentru a facilita navigarea videoclipurilor mai lungi

YouTube a lansat astăzi funcția: Capitole video. Funcția folosește momente de timp pe care creatorii le aplică videoclipurilor lor, permițând urmăritorilor să sară cu ușurință înainte către o anumită secțiune a videoclipului sau să redirecționeze o porțiune din videoclip, informează TechCrunch.

YouTube a fost depistat testând Capitolele video în aprilie, dar astăzi funcția este activă pentru toți utilizatorii de pe iOS, Android și desktop.

Capitolele video vor fi activate automat atunci când creatorii adaugă informații despre capitole la descrierea videoclipului lor. Prima marcă de timp trebuie să fie marcată 0:00, urmată de un spațiu, apoi titlul capitolului. Pe linia următoare, veți introduce tipul de timp în care începe următorul capitol (de exemplu, „2:31”), apoi un spațiu și titlul acelui capitol. După ce ați terminat de adăugat la capitole, salvați modificările, iar capitolele video vor fi listate pe măsură ce parcurgeți videoclipul.

Videoclipurile vor trebui să aibă cel puțin trei momente de timp care au o lungime de 10 secunde sau mai mult pentru a putea utiliza funcția.

Pentru a înlesni spectatorii să navigheze pe Capitolele video, YouTube a încorporat un feedback haptic pe mobil, astfel încât utilizatorii să simtă o ușoară „lovitură” care îi informează că se mută într-un nou capitol, explică compania. Pe platformele în care feedback-ul haptic nu este disponibil, YouTube folosește în schimb un comportament de „prindere” care te va prinde la începutul capitolului. În acest fel, spectatorii care doresc să aterizeze pe un loc precis în apropierea capitolului pot să aștepte un moment înainte de a lansa, astfel încât să nu fie blocați la începutul capitolului.

Noua caracteristică poziționează YouTube ca o resursă mai bună pentru conținut de formă lungă, deoarece devine mai puțin greoaie să navighezi pe videoclipuri. Funcția ar putea chiar să crească implicarea utilizatorilor cu unele videoclipuri, deoarece utilizatorii nu vor fi frustrați prin faptul că trebuie să deruleze părți pe care nu vor să le urmărească, să renunțe, apoi să părăsească videoclipul în căutarea altuia care să fie mai ușor de navigat. Pe partea de rabat, ar putea scădea timpul total de vizionare, deoarece utilizatorii vizionează doar secțiuni particulare de videoclipuri în loc de conținutul complet al videoclipului.

YouTube spune că noua caracteristică nu va afecta recomandările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here